KWC. De nieuwe naam van Franke Water Systems

Er is geen toekomst zonder verleden: samen een nieuw tijdperk in

KWC en Franke Water Systems slaan een nieuwe weg in.

Een frisse start, een nieuw begin. Er staan ons namelijk belangrijke zaken te wachten. 

De tijden veranderen en we staan voor grote uitdagingen: “Hoe ziet ons leven van morgen eruit? Wat betekent dat voor ons bedrijf en onze producten?” Wij erkennen deze vragen en veranderen onze focus. De belangrijkste aandachtspunten zijn: “Welke eisen stellen we vandaag op het gebied van zorg en veiligheid?” Duurzaamheid en hygiëne zijn tegenwoordig essentieel. Slimme sanitaire oplossingen en de ontwikkeling van de “KWC Shower Culture” behoren inmiddels tot onze core-business en de doorontwikkeling van roestvrij staal en elektronica zijn onze specialisaties. De lat leggen we telkens hoog: hightech met gevoel en verstand. Met als doel altijd een stap voor te zijn. 

Onze organisatie bevindt zich in een goede conditie. Als traditioneel bedrijf blinken wij vandaag de dag uit als onafhankelijke en multifunctionele partner voor een breed publiek. Bij ons bent u in goede handen. Onze 1000 medewerkers wereldwijd zijn niet alleen experts maar ook ontwikkelaars vanaf het eerste uur. Producten zoals de uittrekbare keukenkraan en de mengkraan met zwanenhals dragen ons kenmerk. Bedacht door vaklui met gevoel voor materiaal. 

Ons meest waardevolle bezit is het hebben van deze kennis en ervaring. Wij combineren 150 jaar productie-expertise met innovatieve kno-how. De oude gieterij van 1880 met hoofdkantoor in het Zwitserse Unterkulm is nog altijd symbolisch voor onze verbondenheid aan ons verleden. Tegenwoordig is het nieuwe hoofdkantoor, waar we in 2020 heen verhuisden, voorzien van een 11 meter hoge en sierlijke fontein bij de entree. Verleden, heden en toekomst zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze verbinding maakt onze positie zo uniek. Maar het zijn ook de doelen die we steeds stellen. Voor ons liggen nieuwe kansen die we met beide handen aangrijpen. Op ons kunt u rekenen!


Frank Schnatz
CEO


Zuiverste competenties onder een dak


KWC en Franke Water Systems worden één: KWC
Samen bieden we niet alleen oplossingen voor privé huishoudens – keuken en bad – maar ook voor het openbare leven. Ook hier worden de eisen steeds hoger. Wij kunnen daaraan voldoen.

  • Roestvrij staal is zonder twijfel een van onze kerncompetenties. 
  • Wij produceren duurzame en robuuste producten die voor 100% recyclebaar zijn. 
  • Gecombineerd met een uitstekend design en slimme elektronica brengen wij waterbeheer naar een nieuw niveau. 
  • Digitalisering is ook hier aanwezig, niet alleen voor contactloze kranen en de regulering van het grondstofverbruik. Dat nemen wij serieus. En bij KWC en Franke Water Systems gaat dat hand in hand. Wij breiden onze technologische know-how uit en worden een ideeënfabriek. 
  • Onze producten zijn niet alleen een uiting van zorg en veiligheid in de privésfeer, maar ook voor de speciale eisen van waterpunten in openbare ruimten.
  • En dat is nu precies ons voordeel: met onze kennis uit de professionele sfeer kunnen wij ook de privé sfeer bedienen. Wij zijn experts met passie.

Vragen & antwoorden

Waarom en wanneer verandert het merk?

Aangezien de Franke Water Systems Division per 1 mei 2021 als zelfstandig bedrijf verder is gegaan, is de merknaam Franke slechts "geleend" tot de dag van de volledige contractuele verzelfstandiging (eind 2023). Dat betekent dat we het merk Franke tot eind april 2023 mogen gebruiken. Daarna vervalt ons recht op deze merknaam.

De verandering naar het merk KWC willen we op de ISH 2023 groots kenbaar maken.

KWC. De nieuwe naam van Franke Water Systems – wat betekent dat?

KWC is na Franke de bekendste merknaam van de Franke Water Systems Division. Om deze reden is er besloten om deze merknaam in de toekomst meer op de voorgrond te plaatsen en onder te brengen bij de KWC Group AG. Dit proces is al in begin maart 2022 in werking gezet.

Wat is de strategie van de nieuwe KWC?

De nieuwe KWC is globaal aan het groeien. Als één bedrijf bieden wij totaaloplossingen in de sanitaire sector en willen wij onze klanten ook in de toekomst inspireren.

Welke competenties heeft de nieuwe KWC?

De "nieuwe" KWC combineert de sterke punten van de afzonderlijke organisaties. Het merk KWC staat voor preventieve gezondheid, duurzaamheid, veiligheid en inspiratie. KWC voorziet in de behoeften en wensen van uw doelgroepen van deze tijd. Dit lukt KWC met behulp van alle opgedane kennis en ervaring, of het nu gaat om de productie van roestvrij staal, elektronica, design, vindingrijkheid of innovatie – op zes productielocaties in Unterkulm, Ludwigsfelde en in Ras Al Khaimah, Engeland, Finland en China.

Wat verandert er voor mij als klant?

Alle contractuele (rand)voorwaarden, voorwaarden, aanbiedingen en prijzen blijven geldig.

Behoud ik mijn huidige contactpersoon?

De huidige locaties blijven bestaan met de voor u bekende adviseurs en contactpersonen.

Hoe zit het met de werkgelegenheid binnen de nieuwe KWC?

De beste garantie voor werkzekerheid is het succes van de onderneming. Ons bedrijf heeft in het verleden bewezen succesvol te zijn op de markt en wij zijn van plan dit ook in de toekomst te blijven doen. Wij, het nieuwe KWC, hebben grote doelen voor ogen en daarvoor hebben wij nog steeds gemotiveerde en betrokken medewerkers nodig. Daarnaast stellen wij ook andere vacatures open.

Bewezen, innovatieve product- en systeemoplossingen onder één dak